Денят на свети Георги Победоносец, „православния светец, символ на силата и на победата на доброто над злото“ и празник на българската армия беше отбелязан на 6 май 2017 г. на обичайното си място, пред най-важния и безспорен троянски паметник – паметника на падналите за Майка България троянци (в градинката при Вила „Ванна“).

     След уводните думи на водещата г-жа Генкова, думата беше дадена на началника на Военния географски център полк. Лъчезар Марковски. „Още при създаването си преди 138 години, българската армия се изгражда като неделима част от българската държавна структура, като основен гарант за сигурността и териториалната цялост на страната ни“, бяха първите думи на полк. Марковски. А акцентът в словото му бе славата на 34-ти пехотен Троянски полк, извоювана в Дойранската епопея през Първата световна война.

     Празникът завърши с поднасяне на венци под звуците на „Велик е нашият войник“ и марша на 34-ти пехотен Троянски полк, изпълнени на живо от Общинския младежки духов оркестър на маестро Илиян Тодоров. Сред присъстващите бяха кметът на Троян Донка Михайлова и заместниците й Ангел Ангелов и Поля Димова, председателят на Общинския съвет Николай Тодоров, троянският депутат инж. Иван Миховски, малобройната, но внушаваща респект група ветерани от войните, рота от троянското поделение.

ВГС С АКТИВНО УЧАСТИЕ НА ЗАСЕДАНИЕТО НА ГРУПАТА ЗА ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БУДАПЕЩА
ВЪВЕЖДА СЕ НОВА ДЪРЖАВНА ТОПОГРАФСКА КАРТА ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
РЪКОВОДСТВОТО НА ВГС УЧАСТВА В 20-АТА ЮБИЛЕЙНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ГИС
ОТБОРЪТ НА ВСК „ГЕОСПОРТ“ – ТРОЯН СЕ КЛАСИРА ВТОРИ НА ДЪРЖАВНОТО ВОЕННО ПЪРВЕНСТВО ПО ТЕНИС НА МАСА
РЪКОВОДСТВОТО НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВАТА ПО ПОВОД 150 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ТРОЯН ЗА ГРАД
ПОДПОЛКОВНИК СВЕТОСЛАВ ЦЪРОВСКИ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ВОЕНЕН ГЕОГРАФСКИ ЦЕНТЪР-ТРОЯН
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА В СОЗОПОЛ
ВОЕННО–ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ И ПЛЕНАРНА СЕСИЯ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО КАДАСТЪР НА ЕС
В ТРОЯН ЧЕСТВАХА 112 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ВОЕННО ГЕОГРАФСКИЯ ЦЕНТЪР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2019 г.