НАЧАЛО

     Денят на свети Георги Победоносец, „православния светец, символ на силата и на победата на доброто над злото“ и празник на българската армия беше отбелязан на 6 май 2017 г. на обичайното си място, пред най-важния и безспорен троянски паметник – паметника на падналите за Майка България троянци (в градинката при Вила „Ванна“).

     След уводните думи на водещата г-жа Генкова, думата беше дадена на началника на Военния географски център полк. Лъчезар Марковски. „Още при създаването си преди 138 години, българската армия се изгражда като неделима част от българската държавна структура, като основен гарант за сигурността и териториалната цялост на страната ни“, бяха първите думи на полк. Марковски. А акцентът в словото му бе славата на 34-ти пехотен Троянски полк, извоювана в Дойранската епопея през Първата световна война.

     Празникът завърши с поднасяне на венци под звуците на „Велик е нашият войник“ и марша на 34-ти пехотен Троянски полк, изпълнени на живо от Общинския младежки духов оркестър на маестро Илиян Тодоров. Сред присъстващите бяха кметът на Троян Донка Михайлова и заместниците й Ангел Ангелов и Поля Димова, председателят на Общинския съвет Николай Тодоров, троянският депутат инж. Иван Миховски, малобройната, но внушаваща респект група ветерани от войните, рота от троянското поделение.

ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВГС УЧАСТВАХА В ЗАСЕДАНИЕТО НА БОРДА ПО ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БРЮКСЕЛ
ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ВГС НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“
ОФИЦЕРИ ОТ ВГС ПОПУЛЯРИЗИРАХА ПРОФЕСИЯТА СРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ПЕТ ГРАДА В СТРАНАТА
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ ПРЕД В. “БЪЛГАСКА АРМИЯ“: 130 ГОДИНИ ВГС ПАЗИ ЖИВ ДУХА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ТОПОГРАФИЯ
МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ: 130 ГОДИНИ ВГС Е ЕТАЛОН ЗА ОТГОВОРНОСТ И ДОСТОЙНА СЛУЖБА В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ
МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ПЕРМАНЕНТНАТА СТАНЦИЯ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА
МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ПОСЕТИ ЩАНДА НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ОТБРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ „ХЕМУС 2020“
РЪКОВОДСТВАТА НА ВГС И НА ФАКУЛТЕТ „АРТИЛЕРИЯ, ПВО И КИС“ – ШУМЕН СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА АИР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА ЗА ИСТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2023 г.