НАЧАЛО

От 17 до 19.03.2014 г. под ръководството на началника на Военно-географската служба полковник Георги Гладков беше проведена конференция на органите  по военногеографско осигуряване на въоръжените сили. По време на конференцията бе извършен анализ на географското осигуряване и свързаните с него отговорности на съответните структури от видовете въоръжени сили. С голям интерес бяха изслушани и дискутирани брифингите, изнесени от Военно-географската служба, Сухопътни войски, Военновъздушните и Военноморските сили.

Обект на задълбочена дискусия бяха документите, свързани с работата на работна група „Военногеографско осигуряване на въоръжените сили“, в рамките на провеждания преглед на структурата на въоръжените сили. Приет бе проект за визия за военногеографското осигуряване.

Важен момент от работата на конференцията беше прегледът на нормативната база в контекста на приетата през 2013 година Доктрина за геопространствено осигуряване НП-3.11 и актуализираната в началото на 2014 година Географска политика на НАТО (МС 296-2). Участниците бяха запознати с проект на Инструкция за реда за осигуряване на въоръжените сили на Република България с геоинформационни продукти. Той бе подложен на обсъждане, при което представителите на трите вида въоръжени сили направиха своите предложения и бяха приети основните насоки са създаването и.

ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВГС УЧАСТВАХА В ЗАСЕДАНИЕТО НА БОРДА ПО ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БРЮКСЕЛ
ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ВГС НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“
ОФИЦЕРИ ОТ ВГС ПОПУЛЯРИЗИРАХА ПРОФЕСИЯТА СРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ПЕТ ГРАДА В СТРАНАТА
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ ПРЕД В. “БЪЛГАСКА АРМИЯ“: 130 ГОДИНИ ВГС ПАЗИ ЖИВ ДУХА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ТОПОГРАФИЯ
МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ: 130 ГОДИНИ ВГС Е ЕТАЛОН ЗА ОТГОВОРНОСТ И ДОСТОЙНА СЛУЖБА В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ
МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ПЕРМАНЕНТНАТА СТАНЦИЯ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА
МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ПОСЕТИ ЩАНДА НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ОТБРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ „ХЕМУС 2020“
РЪКОВОДСТВАТА НА ВГС И НА ФАКУЛТЕТ „АРТИЛЕРИЯ, ПВО И КИС“ – ШУМЕН СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА АИР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА ЗА ИСТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2023 г.