Ръководството на Военно-географската служба (ВГС) участва в конференцията, посветена на 20-ия Световен ден на Географските информационни системи (ГИС) на 14 ноември 2018 г.

     От името на Министъра на отбраната Началникът на ВГС полковник Иван Инковски поздрави участниците във форума, организиран от ЕСРИ България с управител Евгения Караджова. „Българската армия се модернизира постоянно в сферата на ГИС технологиите не само, за да осигурим оперативна съвместимост и взаимодействие с нашите партньори, но и за да гарантираме сигурността на страната ни“, се казва в приветствието, прочетено от полковник Инковски. Той увери участниците в конференцията, че ГИС технологиите ще заемат все по-сериозно място в инфраструктурата и отбраната на страната. А във ВГС, Военна академия, Военните училища, Сухопътни войски и в останалите военни формирования от Българската армия, се използва най-съвременен ГИС софтуер, който поддържа световните стандарти за създаване и обмен на пространствени данни и картографски продукти в сферата на отбраната.

     По време на конференцията бяха обсъдени най-новите технологични възможности на ГИС и ефективното им използване за нуждите на опазване на околната среда, управление при кризи, градско планиране и други. Конференцията бе открита от министъра на транспорта Росен Желязков и от американският посланик в България Н.Пр. Ерик Рубин. Участие в работата й взеха Стефан Йенсен, директор на отдела за управление на данни в Европейската агенция по околна среда, Пино Нобиле, директор „Геопространствени технологии“ в централния офис на НАТО в Брюксел, заместник-министри и експерти в сферата на ГИС технологиите.

ВГС С АКТИВНО УЧАСТИЕ НА ЗАСЕДАНИЕТО НА ГРУПАТА ЗА ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БУДАПЕЩА
ВЪВЕЖДА СЕ НОВА ДЪРЖАВНА ТОПОГРАФСКА КАРТА ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОТБОРЪТ НА ВСК „ГЕОСПОРТ“ – ТРОЯН СЕ КЛАСИРА ВТОРИ НА ДЪРЖАВНОТО ВОЕННО ПЪРВЕНСТВО ПО ТЕНИС НА МАСА
РЪКОВОДСТВОТО НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВАТА ПО ПОВОД 150 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ТРОЯН ЗА ГРАД
ПОДПОЛКОВНИК СВЕТОСЛАВ ЦЪРОВСКИ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ВОЕНЕН ГЕОГРАФСКИ ЦЕНТЪР-ТРОЯН
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА В СОЗОПОЛ
ВОЕННО–ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ И ПЛЕНАРНА СЕСИЯ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО КАДАСТЪР НА ЕС
В ТРОЯН ЧЕСТВАХА 112 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ВОЕННО ГЕОГРАФСКИЯ ЦЕНТЪР
ПОСЕЩЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА ВЪВ ВОЕННИЯ ГЕОГРАФСКИ ЦЕНТЪР-ТРОЯН
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2019 г.