НАЧАЛО

На 12.08.2015 г. в гр. Троян се проведе работна среща между представители на Централно военно окръжие и Военно-географската служба. Ръководители на екипите бяха началниците на двете структури - полковник Георги Петков и полковник Румен Димитров. Във Военният географски център гостите бяха запознати с историята на Службата и производствените възможности на Центъра. Дискутираха се въпроси от взаимен интерес за двете структури. Ръководителите изразиха благодарността си от досегашната съвместна работа и намерение за задълбочаване на сътрудничеството, след което си размениха почетни знаци и плакети на ръководените от тях структури.

По-късно двете делегации проведоха среща с кмета на Община Троян - г-жа Донка Михайлова. Те разговаряха по проблемите, свързани с воденето на военния отчет на гражданите в общината, дейността по окомплектоването на доброволния резерв, задълженията на органите на местното самоуправление и гражданите за подготовката на отбраната на страната, както и за резултатите от провежданата начална военна подготовка с учениците в 9-ти и 10-ти клас на средните училища в региона. Полковник Петков благодари на кмета на Общината за оказваната помощ и съдействие и връчи представителния знак на Централно военно окръжие.

В късния следобед се осъществи среща в Троянската света обител с Негово Светейшество патриарх Неофит. Сред основните теми се открои тази, свързана с подготовката на предстоящия в края на месец септември тази година тържествен ритуал по освещаване и връчване на представително знаме на Централно военно окръжие.

След приключване на официалните срещи ръководителите на Централно военно окръжие и Военно-географската служба изразиха задоволство от проведените разговори и оцениха като много ползотворни всички проведени срещи.

ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВГС УЧАСТВАХА В ЗАСЕДАНИЕТО НА БОРДА ПО ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БРЮКСЕЛ
ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ВГС НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“
ОФИЦЕРИ ОТ ВГС ПОПУЛЯРИЗИРАХА ПРОФЕСИЯТА СРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ПЕТ ГРАДА В СТРАНАТА
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ ПРЕД В. “БЪЛГАСКА АРМИЯ“: 130 ГОДИНИ ВГС ПАЗИ ЖИВ ДУХА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ТОПОГРАФИЯ
МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ: 130 ГОДИНИ ВГС Е ЕТАЛОН ЗА ОТГОВОРНОСТ И ДОСТОЙНА СЛУЖБА В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ
МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ПЕРМАНЕНТНАТА СТАНЦИЯ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА
МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ПОСЕТИ ЩАНДА НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ОТБРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ „ХЕМУС 2020“
РЪКОВОДСТВАТА НА ВГС И НА ФАКУЛТЕТ „АРТИЛЕРИЯ, ПВО И КИС“ – ШУМЕН СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА АИР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА ЗА ИСТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2023 г.