НАЧАЛО

     Представители от Военно-географска служба, начело с началника на Службата полк. Иван Инковски, заместник-началника полк. Николай Йорданов и началника на Военен географски център полк. Светослав Църовски, взеха участие в 15-ото  международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022″, което се проведе в периода 1– 4 юни 2022 г. в Пловдивския панаир.

     Подполковник Чавдар Бецов и майор Станимир Миховски, оторизираните представители на ВГС, изразиха задоволство от организацията на изложението и отчетоха високи резултати от представянето на продуктовите изделия на Службата и услугите, които тя извършва.

     Военно-географската служба участва с представителен щанд, на който са изложени топографски карти в различни мащаби, актуализирана физикогеографска карта и пътна карта на Република България, ортофотопланове, литература, акцидентни и рекламни материали.

     Интерес предизвикаха демонстрираните възможности на Геопортала на Министерство на отбраната и на 3D модели за територията на страната.

     Щандът беше посетен от заместник-министъра на отбраната Станимир Георгиев, от много чуждестранни гости, бизнес делегации и участници в изложбата.

     Началникът на Военно-географската служба полк. Иван Инковски изрази надежда за бъдещо взаимодействие и сътрудничество с нови партньори и перспективи пред Службата.

     „Хемус“ е най-голямото българско изложение на отбранителни продукти и услуги с над 25-годишна история. През годините „Хемус“ се утвърди като успешна платформа за сътрудничество в сферата на сигурността и отбраната, която предлага уникални възможности за съчетаване на интересите на националните институции, въоръжените сили, българската отбранителна индустрия, европейските и международните производители и потребители, научните институции и академичната общност.

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПОСЕТИ ВОЕННИЯ ГЕОГРАФСКИ ЦЕНТЪР В ТРОЯН
ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВГС УЧАСТВАХА В ЗАСЕДАНИЕТО НА БОРДА ПО ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БРЮКСЕЛ
ОФИЦЕРИ ОТ ВГС ПОПУЛЯРИЗИРАХА ПРОФЕСИЯТА СРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ПЕТ ГРАДА В СТРАНАТА
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ ПРЕД В. “БЪЛГАСКА АРМИЯ“: 130 ГОДИНИ ВГС ПАЗИ ЖИВ ДУХА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ТОПОГРАФИЯ
МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ: 130 ГОДИНИ ВГС Е ЕТАЛОН ЗА ОТГОВОРНОСТ И ДОСТОЙНА СЛУЖБА В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ
МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ПЕРМАНЕНТНАТА СТАНЦИЯ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА
МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ПОСЕТИ ЩАНДА НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ОТБРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ „ХЕМУС 2020“
РЪКОВОДСТВАТА НА ВГС И НА ФАКУЛТЕТ „АРТИЛЕРИЯ, ПВО И КИС“ – ШУМЕН СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА АИР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА ЗА ИСТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2024 г.