НАЧАЛО

     На тържествена церемония по случай 130 години от създаването на Военно-географската служба, състояла се в резиденция „Лозенец“, бяха отличени военнослужещи и цивилни служители от Службата и Военен географски център – гр. Троян за постигнати високи резултати при изпълнението на служебните им задължения.

     На тържеството по повод годишнината присъстваха министъра на отбраната на Република България – господин Димитър Стоянов, заместник-министрите на отбраната – госпожа Теодора Генчовска и госпожа Катерина Граматикова, началникът на отбраната – адмирал Емил Ефтимов, заместник-началниците на отбраната – генерал-лейтенант Димитър Илиев и генерал-лейтенант Цанко Стойков, постоянния секретар на отбраната – господин Антон Ластарджиев, съветниците на президента – господин Илия Милушев и господин Стефан Годжевъргов, ръководители на структури от Министерство на отбраната, Щаба на отбраната, представители на академичните общности,  бивши началници и служители на ВГС и ВГЦ, приятели и партньори на Военно-географската служба.

     В изявлението си министърът на отбраната подчерта: „Военно-географска служба осигурява с географски материали и цифрови географски данни над 120 военни формирования от Въоръжените сили, 5 министерства и 25 държавни ведомства и организации. Изпълнява съвместни проекти с БАН и Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Всичко това ви превръща в еталон за отговорност и важна част не само от структурата на Министерство на отбраната, но и на страната“.

     Началникът на Военно-географската служба благодари на всички военнослужещи и цивилни служители, както и на воините от резерва от всички поколения, служили във ВГС и ВГЦ за доблестната им служба и приноса им към изграждането и утвърждаването на структурата.

     „С дълбока увереност заявявам, че и занапред Военно-географската служба ще работи със същия професионализъм, за развитието и просперитета на структурата!“ – добави той.

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПОСЕТИ ВОЕННИЯ ГЕОГРАФСКИ ЦЕНТЪР В ТРОЯН
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВГС УЧАСТВАХА В ЗАСЕДАНИЕТО НА БОРДА ПО ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БРЮКСЕЛ
ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ВГС НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“
ОФИЦЕРИ ОТ ВГС ПОПУЛЯРИЗИРАХА ПРОФЕСИЯТА СРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ПЕТ ГРАДА В СТРАНАТА
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ ПРЕД В. “БЪЛГАСКА АРМИЯ“: 130 ГОДИНИ ВГС ПАЗИ ЖИВ ДУХА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ТОПОГРАФИЯ
МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ: 130 ГОДИНИ ВГС Е ЕТАЛОН ЗА ОТГОВОРНОСТ И ДОСТОЙНА СЛУЖБА В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ
МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ПЕРМАНЕНТНАТА СТАНЦИЯ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА
МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ПОСЕТИ ЩАНДА НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ОТБРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И УСЛУГИ „ХЕМУС 2020“
РЪКОВОДСТВАТА НА ВГС И НА ФАКУЛТЕТ „АРТИЛЕРИЯ, ПВО И КИС“ – ШУМЕН СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА АИР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА ЗА ИСТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2024 г.