НАЧАЛО

     Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети щанда на Военно-географската служба (ВГС) на международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020“, което се проведе в Пловдивския панаир от 30 септември до 3 октомври 2020 г. Началникът на ВГС полковник Иван Инковски подари на министъра книгата „Нагорни Карабах между Армения и Азербайджан“, отпечатана във ВГС.

     ВГС представи на щанда си топографски карти в различни мащаби, актуална физикогеографска карта и пътна карта на Република България, ортофотопланове, литература, акцидентни и рекламни материали. Бяха демонстрирани възможностите на Геопортала на Министерство на отбраната и използването на 3D модели на територията на страната. Той бе посетен освен от ръководството на Министерство на отбраната и от много чуждестранни гости, бизнес делегации и участници в изложбата.

     На откриването на 14-то международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020“  присъстваха президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов,  министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, заместник-министри, представители на бизнеса в сферата на сигурността и отбраната, чуждестранни експерти и гости.

     „От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет, а въпреки пандемията тази година участват 90 изложители от 18 държави от Европа, Азия, Африка и Южна Америка“,  отбеляза Красимир Каракачанов по време на тържественото откриване. Той припомни, че една от  целите на правителството е в проектите за модернизация на армията да бъдат включени български фирми, за да може това да допринесе за развитието на българската отбранителна индустрия.

     Според президента Румен Радев, разширеното участие на българските институти, звена и организации в областта на отбраната в международното изложение не е само демонстрация на способности, но и доказателство, че страната ни може да бъде още по-успешна в използване на възможностите, предоставяни от Европейския фонд за отбрана и във водещи европейски проекти в областта на сигурността и отбраната.

     Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България и се организира от фондация „Хемус - 95“.

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПОСЕТИ ВОЕННИЯ ГЕОГРАФСКИ ЦЕНТЪР В ТРОЯН
ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВГС УЧАСТВАХА В ЗАСЕДАНИЕТО НА БОРДА ПО ГЕОПРОСТРАНСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАТО В БРЮКСЕЛ
ИНТЕРЕС КЪМ ЩАНДА НА ВГС НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“
ОФИЦЕРИ ОТ ВГС ПОПУЛЯРИЗИРАХА ПРОФЕСИЯТА СРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ПЕТ ГРАДА В СТРАНАТА
ПОЛК. ИВАН ИНКОВСКИ ПРЕД В. “БЪЛГАСКА АРМИЯ“: 130 ГОДИНИ ВГС ПАЗИ ЖИВ ДУХА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА ТОПОГРАФИЯ
МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ: 130 ГОДИНИ ВГС Е ЕТАЛОН ЗА ОТГОВОРНОСТ И ДОСТОЙНА СЛУЖБА В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ
МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ПЕРМАНЕНТНАТА СТАНЦИЯ НА ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА
РЪКОВОДСТВАТА НА ВГС И НА ФАКУЛТЕТ „АРТИЛЕРИЯ, ПВО И КИС“ – ШУМЕН СЕ ДОГОВОРИХА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА АИР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКАТА СЛУЖБА УЧАСТВА В КАРТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА ЗА ИСТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР
ВОЕННО-ГЕОГРАФСКА СЛУЖБА © 2024 г.